Hírfolyam


 

A 2016-os programjaink statisztikáit hamarosan közzétesszük!

 

BIG5, Dubai, Egyesült Arab Emirátusok (2015. november 23-26.)

A keleti piacok felé nyitott szerelvénygyártó partnerünk sikeres bemutatkozást tudhat maga mögött a gyorsan fejlődő állam legnagyobb építőipari rendezvényén.

 

International Trade Fair, Tirana, Albánia (2015. november 21-25.)

A 22. ITF Tirana vásár idén a gazdaság és kultúra kapcsolatának jegyében zajlott. A gazdasági kiállítás és vásár kísérőrendezvényeit nem csak a hagyományos szakmai előadások alkották, hanem képzőművészeti, zenei és irodalmi tartalmú rendezvények is. A látszólag egymástól független témákat jól átgondolt koncepció fogta össze: művészet az építészetben. Így természetszerűleg adódott, hogy idén az esztétikum dominált a praktikum felett a belsőépítészeti, szórakoztató-elektonika és használati tárgyak kínálatában a kiemelt kiállítók közül.

A rendezvényen 432 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait több, mint 30 ezer regisztrált látogató előtt, szervezésünkben három magyar cég vett részt kiállítóként a rendezvényen.

 

Agritechnica, Hannover, Németország (2015. november 10-14.)

Külpiacon aktív és tapasztalt partnerünk részvételének megszervezésében működtünk közre a világ első számú mezőgazdasági kiállításán, ahol a mezőgazdaság összes ága képviselteti magát. Idén több mint 50 országból érkeztek kiállítók és szakmai látogatók.

 

Indagra, Bukarest, Románia (2015. október 28-november 1.)

8 csarnoknyi kiállító, közel ötvenezer négyzetméter kiállítási terület, több mint 60.000 látogató - ez dióhéjban az Indagra. A három szekciót (Indagra, Indagra Food, All Pack) összefogó rendezvény minden évben a román agrárium kötelező fóruma, ahol az érdekelt magyar vállalkozások helyi partnerségüket erősíthetik, piaci részesedésüket növelhetik. Idén olyan tematikákban tevékenykedő kiállítók részvételét készítettük elő a Romexpo képviseleteként, mint az élelmiszeripar, élelmiszerhigiénia, talajművelés, növénytermesztés, csomagolás, termék és terménytárolás - összesen hat vállalkozás mutatkozott be egyéni kiállítóként.

 

FSB, Köln, Németország (2015. október 27-30.)

Partnerünk 42 nm-es, egyedi standon történő megjelenése az exportpiaci programjának egyik főrendezvénye volt, ahol a sport-infrastruktúrális innovációk körébe tartozóan mutatta be termékét.

 

TIB, Bukarest, Románia (2015. október 14-17.)

Október közepén rendezték meg Románia legnagyobb műszaki és technikai kiállítását. A hagyományoknak megfelelően kiemelt érdeklődés övezte a Constantin Nita gazdasági miniszter és Mihai Daraban kereskedelmi és iparakamara elnöke által megnyitott rendezvényt, amelyen mintegy 150 kiállító jelent meg partnerkeresési céllal - közöttük három, a román piacon aktív és eredményes magyar céggel, amelyek bemutatkozásának megszervezéséhez nyújtottuk tapasztalatunkat és segítségünket. A már meglévő kapcsolatok erősítésére és újak megalapozására egyaránt sor került a partnereink beszámolói szerint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For Babies, Prága, Csehország (2015. október 8-11.)

Az Expo Praha minden évben megrendezi kiállítását, amely a babák és gyermekek számára kínált termékek és gyártóik általános találkozási helyéül szolgál. Idén először vett részt szervezésünkben magyar kiállító a rendezvényen.

 

Eu'Vend, Köln, Németország (2015. szeptember 24-26.)

A kölni kiállítás rangos európai fóruma a vendéglátóipari automatáknak, kávé-, italgépeknek. Az idei évben 25 ország képviseltette magát, köztük hazánkból is érkezett kiállító, akinek részvételi előkészületeit koordináltuk sikeresen.

 

Otroski Bazar, Ljubljana, Szlovénia (2015. szeptember 18-20.)

Szlovénia fontos piacnak számít egyedi bababútorokat gyártó partnerünk számára. Az idei kiállításon több száz, akár ezer szakmai látogatót, családot tudtak megszólítani a cég képviselői.

 

Kind+Jugend, Köln, Németország (2015. szeptember 10-13.)

Németország kiemelkedő látogatottságú baba-mama expóján egy, a nemzetközi jelenlétét erősíteni kívánó magyar vállalkozás eredményes részvételét segítettük munkánkkal.

 

AGRA, Gornja Radgona, Szlovénia (2015. augusztus 22-27.)

Augusztus  22. és 27. között várta az érdeklődőket az AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari vásár.

A vásáron, amely 53. alkalommal nyitotta meg kapuit 1962 óta, közel 1800 kiállító mutatkozott be termékeivel és szolgáltatásaival, a mezőgazdaság, gépipar, állattenyésztés, élelmiszeripar, csomagolóipar, faipar-fafeldolgozás, és mindezek kísérő iparágainak területésről.

Szervezésünkben idén 6 magyar cég jelent meg a vásáron, akik piacfeltérképezési és termékértékesítési céllal !

Életképek a vásárról a következő linken tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.559214867552912.1073741833.390159551125112&type=3&lang=sl

  

2015. ELSŐ FÉLÉVI RENDEZVÉNYEINK ÖSSZEFOGLALÓI:

 

KIHE, Almaty, Kazahsztán (2015. május 12-15.)

A négynapos gyógyászati kiállításon hét magyar vállalkozás mutatkozott be, a kiváló lehetőségeket magában rejtő kazah piacra lépést tervezve. A Nemzeti Kereskedőház támogatásával, cégünk szervezésében valósult meg a színvonalas és eredményes magyar közösségi stand.

 

Tehnika, Belgrád, Szerbia (2015. május 12-15.)

A TEHNIKA elnevezésű, 59. Nemzetközi Nemzetközi Műszaki és Beruházási Javak Vására 23 ország 500 kiállítójának nyújtott bemutatkozási lehetőséget 20 ezer látogató előtt. A vásárt számos szakmai rendezvény kísérte, amelyeken a technológiai újítások és koncepciók mellett a beruházási lehetőségek is bemutatásra kerülek. Kiállítóink a megjelenést eredményesnek értékelték, visszajelzéseik alapján üzletileg kimagaslóan megtérülhet.

 

Újvidéki Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár, Szerbia (2015. május 9-15.)

Idén 82. alkalommal rendezték meg Újvidéken a Nemzetközi Mezőgazdasági-Élelmiszeripari Vásárt, amely 2015. május 9-15. között várta szakmai látogatóit és az érdeklődőket. A vásáron 60 ország 1500 kiállítója mutatkozott be 110.000 regisztrált szakmai látogató előtt.

A vásárt számos szakmai rendezvény és sajtótájékoztató kísérte, de az MSZKIK jóvoltából a már hagyományosnak számító magyar szakmai nap is a jelentősebb események között szerepelt a vásár és az érdeklődők előtt.

A Magyar Nemzeti kereskedőház valamint a Turizmus Zrt. – Agrármarketing centrum támogatásával, 41 magyar kiállító mutatkozott be a vásáron.

 

Agraria, Jucu (Kolozs), Románia (2015. április 23-26.)

274 kiállító és szakmai szervezet, valamint közel 14.000 látogató részvételével került megrendezésre Erdély leglátogatottabb mezőgazdasági programja. A szakmai előadásokkal tarkított kiállításra magyar képviseletként szerveztünk megjelenést, amelyen összesen 14 magyar érdekeltségű vállalkozás mutatkozott be.

 

World Food Varsó, Lengyelország (2015. április 19-21.)

Partnerünk számára első alkalommal szerveztük meg kiállítói részvételét a lengyel fővárosban. Elégedettségét tükrözi, hogy további World Food rendezvényeken szándékoznak részt venni még idén.

 

Food Fair, Budva, Montenegró (2015. április 12-14.)

Az előző évi partnerországi státusz után idén is jelentős kiállítói delegáció képviselte a magyar élelmiszeripari szakmát a kiállításon. Az MNKH megbízásából egyedi, kiemelkedő színvonalú közösségi standot valósítottunk meg, kivételes bemutatkozási és tárgyalási helyszínt biztosítva a megjelenő 17 cégnek. Számukra lehetőség nyílt továbbá a "Magyarország bemutatkozik" című szakmai fórum keretén belül is prezentálni tevékenységüket a megjelenő üzletemberek előtt. A rendezvényen részt vett Czerván György szakállamtitkár, valamint Budai Gyula miniszteri biztos is, akik tárgyalásokat folytattak a montenegrói kormányzati képviselőkkel.

 

IFE, London, Egyesült Királyság 

A világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításaként és fórumaként számon tartott IFE London 2015. március 22-25. került megrendezésre, jelentős területen változatos nemzeti bemutatkozásokkal. A szervező Fresh Montgomery régiós képviseleteként összesen 250m2-en 30 magyar, román és bolgár vállalkozás megjelenését, beleértve a román nemzeti stand megvalósítását, segítettük munkánkkal. Az 57 országbeli 1.350 kiállító a tízezres nagyközönségnek és a szakmának is bemutatkozhatott, így lehetőségük nyílt a helyi áruházláncok képviselőivel is érdemben beszélgetni egy potenciális együttműködésről.

 

IPLS, Moszkva, Oroszország 

Az IPLS saját márkás termékek kiállításán március 25-26-án 3 szerb, illetve 3 magyar válallkozás vett részt szervezésünkben, az MNKH standján, food és non-food szektorban egyaránt. A cégek átlagosan 6 áruházlánc képviselőjével tárgyalhattak a vásár Chains Wholesale Center programjának köszönhetően.

 

Wasser Berlin, Frankfurt, Németország

2015. március 24-27. között rendezték meg a vízgazdálkodási, víztechnológiai kiállítást és fórumot. A több mint 20.000 látogató harmada külföldről érkezik, így különösképpen fontosnak tartotta partnerünk a nemzetközi környezetben való bemutatkozást. Az egyedi, cég profiljához igazodó megjelenés sikeres együttműködésünk eredményeképpen valósult meg.

 

GastroPan, Marosvásárhely, Románia

Partnerünk élelmiszerhigiéniai gyártóként és szolgáltatóként mutatkozott be az erdélyi élelmiszeripari, gasztronómiai és vendéglátóipari kiállításon. Az exportpiacok felé való nyitást célul kitűző vállalkozás romániai kapcsolatépítését, piaci bemutatkozását kiválóan szolgálta a márciusban megrendezett háromnapos szakesemény.

 

Budma, Poznan, Lengyelország

2015. március 10-13. között rendezték meg Közép-Európa egyik leglátogatottabb építőipari rendezvényét Poznanban. A központ teljes területét megnyitották a bemutatkozó vállalkozások előtt, minden csarnok megtöltésre került a jelentős érdeklődés következtében. Szervezésünkben egy, a lengyel épületgépészeti piacra betörni kívánó magyar vállalkozás vett részt kiállítóként, megjelenésüket egyedi kiállítói standdal tettük kiemelkedő színvonalúvá.

 

ISH, Frankfurt, Németország

Magas minőségű víztechnikai elemeket gyártó partnerünk sikeres megjelenését segítettük szervezőmunkánkkal az idei ISH kiállításon március 10-14. között. Az energetika és épületgészet tematikájú eseményen közel 2.400 kiállító vett részt, 250.000 nm területen - az ötnapos szakmai rendezvény ennek köszönhetően kiemelt szakmai érdeklődést eredményezett.

 

Viroexpo, Virovitica (Verőce), Horvátország

Idei első programunk a 2015. február 27-március 1. között a horvátországi Verőcén megrendezett Viroexpo, amelyen Magyarország mint partnerország vesz részt. A kollektív standon és egyedi kiállítóként bemutatkozó vállalkozások és szervezetek mellett számos képviselet jelezte részvételi szándékát a rendkívül eredményesnek ígérkező eseményen.

 

Bamako Rally-n a Mac-Line támogatásával

A Szaharán keresztülvezető verseny egy izgalmas, 9000 km-es kalandtúra, amelyen örömmel segítettük a Csengeléről induló Szívós Team csapatát. A kihívások keresése, leküzdése mellett a karitatív tevékenység szándéka indítja útjára a futamot minden évben, végcélként Malit és Mauritániát kijelölve. Gratulálunk a sikeres célbaérkezéshez!

A Baranyi Ildikó és Szívós András alkotta csapat beszámolója az élményeikről:

"2015.01.16-án a Szívós Team egy Csongrád megyei kis faluból Csengeléről nekivágott Afrika meghódításának a Budapest-Bamako Rallyn. Nagy kalandnak ígérkezett és nagyobb élményt kaptunk, mint azt gondolni mertük volna. A 3000 km-es európai szakasz után áthajóztunk Marokkóba, ami csodás kis ország volt. Láttunk jó módban és szegény sorsban élő embereket, és ekkor még nem sejtettük, hogy ez még csak a kezdet. Kiléptünk a Marokkói határon és a senki földjén találtuk magunkat. Tele autóroncsokkal, rossz műszaki cuccokkal és veszélyes úttalan úton, kitéve magunkat az aknamező veszélyeinek értünk át Mauritániába. Itt jött csak az igazi szegénység. Kis falvakban áram és víz nélkül élő emberek, gyerekek kéregettek kicsi ajándékot, és örültek a kis nyalókának, a levetett pólónak és egy flakon víznek is. Csodás sivatagban, szavannában, tesztelhettük ügyes kis terepjárónkat. Hajtottunk tevecsordát, kerülgettünk az úton kecskét, szamarat és autókáztunk az Óceán partján. Mauritánián át Maliba érve éreztük a háború utópisztikus mámorát. Lépten nyomon katonai terepjárók előztek meg vagy jöttek szembe és hősiesen vigyázták utunkat, az éjszakai táborokban pedig vigyázták álmunkat. Az elhullott állatok és a sok szemét láttán megértettük, hogy mi okozza Afrikába ezt a sok betegséget. Szörnyű látvány volt. 9000 km-t a hátunk mögött tudva büszkén gurultunk be BAMAKO-ba úgy, hogy elmondhatjuk még egy defektet sem kaptunk. Nagyon sok szép élménnyel gazdagodtunk és nagyon megtanultuk értékelni a mi kis GAZDAG országunkat. Ezúton is szeretnénk megköszönni a MAC-LINE HUNGARY önzetlen támogatását, amivel lehetőséget adtak nekünk arra, hogy megkönnyítsék e nem könnyű és nem olcsó kis kalandos utunkat."

Szívós Team - Bamako

Kiállítási Kategóriák